TARİHÇE

Diş Hekimliği Fakültesi 2002 yılında kurulmuş olup, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır.
        Fakülte; Oral Diagnoz ve Radyoloji, Restoratif Diş Tedavisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Periodontoloji, Endodonti, Pedodonti ve Ortodonti Anabilim Dallarından oluşmaktadır.

Klinik hizmetler Kırıkkale ve çevre illere verilmektedir. Araştırma faaliyetleri devam etmektedir.

Fakültede eğitim 5 yıl (10 yarıyıl)'dır. Fakülteyi başarı ile bitiren öğrenciler, "yüksek lisans diplomalı" Diş Hekimi ünvanı kazanırlar. Mezunlar, klinisyen olarak özel kliniklerinde, eğitim ve araştırmacı olarak eğitim-öğretim ve araştırma kurum ve kuruluşlarında; yönetici olarak Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı birimlerde görev alabilirler. 2011 yılı sonu itibariyle bütün Klinik Diş Hekimliği Bölümlerinde doktora eğitimi verilmektedir.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
Kırıkkale Üniversitesinin anasayfasına gitmek için tıklayınız
Haberler & Duyurular     |     Vizyon ve Misyon     |     Tarihçe     |     Neden Fakültemiz
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ